Gripa aviară se răspândește: mii de gâște și rațe vor fi ucise în Franța și India

Gripa aviară continua să afecteze nu numai puii și curcanii, dar și  păsările sălbatice. După cazul lebedelor din Wychbold Swan Rescue, într-un refugiu din Anglia unde zeci dintre ele au fost ucise , a venit rândul gâștelor și al rațelor.

Se întâmplă în Franța , unde 45 de departamente au fost declarate cu risc ridicat în noiembrie , dar și în India: în ambele țări au decis să omoare mii de gâște și rațe de crescătorie, infectate de păsările sălbatice în migrația de iarnă.

Ministerul Agriculturii din Paris a anunțat că peste 200.000 de rațe au fost deja sacrificate și alte 400.000 vor fi ucise în viitorul apropiat. În special, aproximativ 100.000 de rațe au fost sacrificate în focare identificate, în timp ce 104.000 au fost sacrificate în jurul acestor focare, așa cum a raportat France Presse șeful serviciilor veterinare și directorul adjunct al alimentelor, Loic Evain. .

Începând cu 1 ianuarie, Franța a confirmat alte 61 de focare ale virusului H5N8, inclusiv 48 în regiunea de sud-vest a landelor, care fac parte dintr-o zonă de reproducere a rațelor care furnizează industria foie gras.

Citește și  Un farmacist a distrus 500 de doze de vaccin: convins că ar fi schimbat ADN-ul

În India s-au sacrificat până acum 17 mii în sudul statului Kerala, cunoscut și pentru producția de pate de gâscă. Ordonanța impune uciderea a 38.000 de păsări de curte și distrugerea ouălor. În cele din urmă, au fost raportate cazuri de gripa aviară  și în statul Himachal Pradesh din nordul Indiei, unde aproximativ 3.000 de gâște au murit într-un sanctuar faunei sălbatice.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://edition.cnn.com/2021/01/07/india/india-bird-flu    ////   https://in.reuters.com/article/health-birdflu-france/france-to-cull-600000-poultry-to-stem-bird-flu 
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.