Gripa aviară lovește Olanda: 215 de mii de găini ucise. Mai multe ferme izolate

Aproximativ 215.000 de găini au fost sacrificate în Olanda după ce a fost detectat un focar  extrem de contagios de gripă aviară la o fermă din sud-estul țării, scrie Ministerul Agriculturii local. „Am descoperit gripa aviară într-o fermă de găini ouătoare”, în Puiflijk , la aproximativ 20 de kilometri nord-vest de orașul olandez Nijmegen, au declarat  autoritățile.

“Cel mai probabil este vorba de un agent patogen extrem de contagios al tipului H5”, a adăugat el într-o declarație. Aproximativ 100.000 de pui au fost sacrificați la fermă și alți 115.000 de pui la o fermă din apropiere.

Citește și Focar de gripă aviară într-o fermă din Marea Britanie: 500 de păsări vor fi ucise

Există cel puțin 6 ferme de păsări pe o rază de 3 kilometri în jurul fermei Puiflijk, inclusiv cea în care animalele au fost deja sacrificate. Păsările din aceste ferme vor fi testate pentru gripa aviară, iar celor 24 de ferme din zonă, pe o rază de 10 kilometri, li s-a interzis transportul de păsări de curte, ouă, gunoi de păsări, așternut uzat și alte animale și produse de origine animală. În plus față de aceste măsuri specifice, oricine deține păsări, atât grădini zoologice, cât și persoane fizice, trebuie să împiedice animalele lor să intre în contact cu păsările sălbatice și excremente lor. Chiar și în grădinile zoologice au fost introduse măsuri extraordinare de igienă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.