Gripa aviară, alarmă în Japonia, ferme distruse: „virus extrem de contagios”

Un nou val de gripă aviară a lovit Japonia, distrugând fermele de păsări și punând din nou în alertă autoritățile locale de sănătate. Aceasta este a doua oară în mai puțin de o lună după cea din prefectura Kagawa care a forțat sacrificarea a aproximativ 330.000 de găini. Cu acea ocazie, guvernul a decis să ridice alerta la cel mai înalt nivel pe o scară de 3 deoarece cazurile s-au răspândit în mai multe prefecturi.

Primele cazuri de aviare ale noului val au fost descoperite la sfârșitul lunii noiembrie în Miyazaki, prefectura din sudul arhipelagului japonez, când s-a constatat prezența agentului patogen la zeci de găini supuse controlului, după ce au murit într-un mod suspect . O primă decizie a autorităților locale a fost de a continua cu sacrificarea imediată a cel puțin 36 de mii de pui în Miyakonojo, orașul care găzduiește una dintre principalele fabrici de producție de carne din regiune.

Citește și ”Covidul poate provoca disfuncție erectilă”

Cazurile au fost raportate mai întâi în orașele din apropiere și apoi în alte prefecturi care s-au răspândit cu repeziciune. Până în prezent, tulpina gripei aviare H5 a fost detectată în șase prefecturi diferite din Japonia de la începutul sezonului. Ultima regiune afectată a fost prefectura Hiroshima din vestul Japoniei.

Autoritățile locale japoneze au decretat deja sacrificarea altor 134 de mii de pasări pentru a stopa răspândirea bolii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.