Greta Thunberg a refuzat un premiu în bani: „Trebuie să acționați, nu-mi dați bani”

Greta Thunberg , tânăra activistă suedeză care a inspirat mișcarea studenților la nivel mondial Fridays for Future pentru a proteja mediul și viitorul planetei, a refuzat un premiu în bani pentru a protesta împotriva inerției diferitelor țări în fața situației de urgență climatice și de mediu. Premiul, decis de Consiliul Nordic (un organism supranațional care reunește Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia și Islanda), a constat într-o sumă de bani de aproximativ47 de mii de euro, dar adolescenta suedeză a refuzat oferta.

Fetiță de 4 ani cu sindromul Down ucisă în bătaie de iubitul mamei sale: ”Nu mă asculta”

Greta Thunbergel a motivat prin intermediul social media decizia sa de a nu retrage acel premiu și a făcut acest lucru cu un avertisment decisiv dur. „Acum sunt în California și nu pot fi acolo. Mulțumesc Consiliului Nordic pentru premiu, este o mare onoare, dar mișcarea climatică nu mai are nevoie de premii. Ceea ce avem nevoie este ca politicienii și cetățenii să înceapă să asculte pe cei mai autoritari oameni de știință asupra climei ( …. ) Aparținem țărilor care au posibilitatea de a face mai mult, dar țările noastre practic nu fac nimic. Până când nu acționați în conformitate cu ceea ce vă spune știința, eu și mișcările Fridays for Future vom alege întotdeauna să nu acceptăm premii pentru protecția mediului și nici premiul în numerar de 500 de mii de coroane suedeze. Salutările mele »

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.