Grecia, un al doilea lagăr de migranți în carantină după confirmarea infecțiilor cu coronavirus

Grecia a pus în carantină un al doilea lagăr de migranți pe continentul său, după ce un bărbat în vârstă de 53 de ani a fost pozitiv pentru noul coronavirus, a declarat duminică ministerul migrației, relatează Reuters. Bărbatul afgan locuiește cu familia în tabăra Malakasa împreună cu alte sute de solicitanți de azil și fost transferat la un spital din Atena.

Tabăra din Malakasa, aflată la 40 km (25 mile) la nord-est de Atena, va fi pusă în carantină timp de două săptămâni, a declarat ministrul Greciei adăugând că s-a construit un alt lagăr pentru migranții care au ajuns după 1 martie.

Grecia a fost principala poartă de intrare în Uniunea Europeană pentru mai mult de un milion de oameni care au fugit din cauza conflictelor în 2015-2016. Peste 110.000 de oameni trăiesc în prezent în lagărele de migranți din întreaga țară – 40.000 dintre ei în tabere supraaglomerate.

Coronavirus, mai multe pisici au fost testate pozitiv

Joi, autoritățile au pus în carantă tabăra Ritsona din centrul Greciei, după ce 20 de persoane au rezultat pozitivi pentru coronavirus. A fost primul lagăr de migranți din Grecia lovit de coronavirus

Grecia a înregistrat primul său caz de nou coronavirus la sfârșitul lunii februarie. De atunci, s-au confirmat 1.673 de cazuri de COVID-19 și 68 de decese.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.