Grecia se pregătește să construiască 3 km de barieră pe mare pentru a bloca migranții și refugiații din Turcia

Potrivit oficialilor guvernamentali, Grecia intenționează să instaleze o barieră plutitoare pentru a opri sosirea refugiaților și a migranților pe mare, împiedicându-i să aterizeze pe țărmurile sale. Se preconizează că bariera va fi construită în fața insulei grecești Lesvos în Marea Egee în următoarele 3 luni și va avea o lungime de aproape 3 km (1,7 mile).

Citește și Coronavirus: în China lipsesc măștile, oamenii merg pe străzi cu pungi de plastic și sticle pe cap

Proiectul se bazează pe creșterea migranților și refugiaților care sosesc din Turcia, care a provocat o supraaglomerare evidentă în lagărele de refugiați. Bariera va ieși 50 cm deasupra nivelului apei, iar luminile instalate deasupra acesteia vor face vizibilă chiar noaptea, se arată în nota guvernului. Ministerul Apărării din Grecia care a estimat o sumă totală de 500.000 de euro pentru proiect , inclusiv primii 4 ani de întreținere. Bariera, continuă nota, „trebuie construită într-un mod non-militar și cu caracteristici specifice care să permită agențiilor maritime să gestioneze criza de refugiați”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.