Grecia, paza de coastă respinge migranții cu bastoane | Turcia: „Nu-i putem opri, îi va primi UE ”

Turcia a acuzat Paza de coasta greacă a făcut la manevre pentru a scufunda o barcă plină cu migranți care încercau să ajungă pe unele insule grecești. Potrivit autorităților turce, au folosit bastoane, fost trase atât focuri de avertizare cât și focuri împotriva migranților. Ministrul de externe al Ankara, Mevlut Cavusoglu, a ridicat alarma: „Nu putem opri migranții care doresc să ajungă în Europa”.

Autoritățile din Atena au decis să consolideze controalele la mare și la granițele terestre , după ce Ankara a decis să lase migranții care intenționează să călătorească în UE. Totuși, acest lucru nu se dovedește suficient pentru a face față situației de urgență. Sosirile pe insule se înmulțesc – cel puțin o mie în ultimele două zile, potrivit unor surse locale – și chiar pe granițele terestre cu Grecia și Bulgaria continuă să se aglomereze mii de oameni în condiții disperate : cel puțin 13 mii, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrație, 130 mii pentru Turcia.

Citește și Indonezia, vulcanul Merapi a erupt: coloană de fum și cenușă peste 6000 de metri înălțime

Autoritățile din Atena ar fi arestat aproape 200 de persoane acuzate că au trecut granița cu Turcia fără autorizație. Primele pedepse au venit în ultimele ore: patru ani de închisoare plus o amendă de 10 mii de euro .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.