Grecia, contaminare cu plumb în tabăra imigranților din Lesbos: cei mai expuși sunt copiii

Confirmarea a venit pe 23 ianuarie de la guvernul elen care a confirmat public prezența unor niveluri periculoase de plumb în solul din zona administrativă a taberei de la Lesbos . De aceea, Human Rights Watch a cerut aceluiași guvern să elibereze rezultatele testelor și alte informații vitale privind contaminarea cu plumb , precum și să comunice ce măsuri va lua pentru a evalua riscul. 

Citește și Maskne, noua boală cauzată de mască: cum să te aperi

“După săptămâni de solicitări, au fost necesare probe de sol pentru a testa contaminarea cu plumb, negând totuși că există riscul expunerii la plumb”, a declarat Belkis Wille, cercetător principal în criză și conflicte la Human Rights Watch. ” Copiii sau femeile însărcinate sau care alăptează prezintă un risc mai mare: plumbul este de fapt foarte toxic dacă este ingerat sau inhalat. Și din moment ce plumbul se degradează foarte lent, locurile pot rămâne periculoase timp de decenii ”.

Această lipsă de transparență înseamnă că este imposibil să se evalueze adecvarea testului, să se evalueze ceea ce reprezintă rezultatele sau să se recomande strategii specifice pentru a aborda riscurile identificate. Ca urmare, este imposibil să se determine dacă măsurile preconizate în 23 ianuarie , cum ar fi adăugarea de sol nou, pietriș și o bază de beton în unele zone sunt adecvate pentru a proteja oamenii care trăiesc și lucrează pe teren

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.