Graffiti în templul naționalist din Tokyo: uciderea oamenilor din Wuhan

Graffiti rasiste în templul naționalist din Tokyo. Riscul ca pandemia COVID-19 să poată lua și forma unui sentiment anti-chinez s-a manifestat în aceste zile într-unul dintre cele mai simbolice locuri ale naționalistului japonez: controversatul altar al Shinto Yasukuni din Tokyo. Într-una din toaletele acestui loc sacru, unde este venerat spiritul soldaților care au murit în războiul pentru Imperiul Japonez și, printre ei, și al unei duzini de criminali de război de clasa A, s-au găsit graffiti care invită la „uciderea” „tuturor chinezilor din Wuhan”, epicentrul infecției.

Asasinul micuței Daralyn Johnson, a fost prins după de 38 de ani: fetița avea doar 8 ani când a fost violată și ucisă

Potrivit rapoartelor agenției de știri Kyodo, amenințarea scrisă în japoneză a fost descoperită luni.  Acest lăcaș de cult, considerat simbolul militarismului japonez, se află în centrul controverselor furioase dintre vecini pentru că mai mulți politicieni naționali merg acolo pentru a le aduce omagiu celor căzuți.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.