Google și Mozilla împotriva Kazahstanului: „Guvernul spionează cetățenii”

Autoritățile țării au impus instalarea unui certificat criptografic care limitează libertatea cetățenilor pe net

Intrarea în viața online a cetățenilor nu va mai fi la fel de ușoară pentru guvernul Kazahstan. Google și Mozilla sunt pregătiți să facă război țării care i-a obligat pe utilizatori să instaleze un certificat, numit anti-HTTPS, capabil să spioneze online orice mișcare a fiecărui utilizator. Certificatul poate de fapt descifra comunicările online, examinându-le conținutul. O încălcare de confidențialitate inacceptabilă pentru cei doi giganți ai web-ului.

Un incendiu puternic izbucnit într-o clădire cu locuinţe de serviciu din Paris

Chrome și Firefox vor împiedica astfel instalarea software-ului guvernamental și vor bloca funcționarea dispozitivelor care l-au descărcat deja. Certificatul creat de guvern a putut intercepta date din 37 de domenii, inclusiv Facebook și Twitter.

Ministrul Dezvoltării Digitale din Kazahstan sa justificat prin faptul că a declarat că au fost luate aceste măsuri pentru a îmbunătăți apărarea împotriva hackerilor. Dar aceste explicații nu au convins Google și Mozilla:

”Nu putem tolera nicio încălcare a confidențialității utilizatorilor”, explică Parisa Tabriz, ofițer de securitate pentru Google.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.