“God of chaos”, asteroidul care se apropie de Pământ îngrijorează pe cei de la Nasa

NASA se pregătește pentru descoperirea lui “God of chaos”: acesta este numele asteroidului care peste zece ani va trece foarte aproape de Pământ

Se numește Apophis, dar și “God of chaos” și este cel mai mare asteroid pe care NASA a avut vreodată șansa de a studia. Asteroidul va trece pe lângă Pământ la o distanță de doar 31.000 km. Distanța care pe Pământ  pare infinită, dar asta dacă este transferată pe distanțe planetare este infinit de mică. În acest caz, vorbim despre o zecime din distanța existentă între Pământ și Lună. Tranzitul “God of chaos” este de așteptat în 2029.

Prin urmare, mai sunt încă zece ani dar NASA se pregătește deja pentru eveniment.

Nu este o glumă! Proiect de lege care apără bărbații ispitiți de femei să le violeze 

“God of chaos” este cel mai considerabil asteroid descoperit vreodată de agențiile spațiale terestre. Vorbim despre un corp ceresc care are dimensiunile de 340 de metri în diametru, adică de 40 de metri mai mic decât înălțimea clădirii Empire State. Nu este o coincidență faptul că asteroidul a primit nume care amintesc de scenarii apocaliptice : “God of chaos” și „Apophis”. Apophis, care va trece aproape de Pământ peste zece ani, în 2029, va fi vizibil cu ochiul liber doar din coastele vestice ale Australiei. Pentru Nasa, evenimentul va fi o ocazie de neatins pentru a studia cel mai mare asteroid descoperit vreodată. Pământul va fi la risc? S-a estimat că există o șansă într-un milion ca și corpul ceresc să poată atinge planeta noastră.

Astronomul italian Davide Farnocchia a dezvăluit ce s-ar putea întâmpla când trece asteroidul: „Știm deja că apropierea de Pământ va schimba orbita lui Apophis. Dar modelele noastre arată că apropierea ar putea schimba modul în care se învârte acest asteroid și este posibil să apară unele schimbări de suprafață, cum ar fi micile avalanșe “. Este dificil pentru asteroid să-și schimbe traiectoria în acești 10 ani, dar dacă se întâmplă, consecințele pentru Pământ ar putea fi catastrofice.

Cinci femei au nimicit în bătaie un pedofil care a fost prins în camera unei fetițe de 10 ani / VIDEO

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.