Ghimbirul o minune la casa omului dar și otravă: vezi când nu ai voie să-l consumi

PROPRIETĂȚILE GHIMBIRULUI

  • are efect antibiotic. Un studiu a arătat că extractul de ghimbir poate fi superior antibioticelor asupra anumitor infecții. Ajută în special în cazul infecțiilor respiratorii și paradontale.
  • are efect antifungic. Ghimbirul este eficient și împotriva formelor de fungi rezistente la medicamente.
  • are efect antiinflamator. Ghimbirul poate reduce inflamațiile, care apar în majoritatea afecțiunilor cronice.
  • previne diabetul. Ghimbirul reduce glucidele din sânge, nivelul de colesterol și al grăsimilor.
  • previne ulcerul. Una dintre cauzele ulcerului este bacteria helico pylori, pe care ghimbirul o poate combate.
  • ajută în tratarea cancerului. Mai multe studii au arătat că ghimbirul poate ajuta în tratarea a diferite tipuri de cancer, printre care cancerul de sân, de piele, ovarian, de colon, de proastată, de pancreas și pulmonar.
  • ajută la tratarea durerilor menstruale. Un studiu a arătat că aproape 83% dintre femeile care consumă ghimbir în timpul menstruației prezintă îmbunătățiri ale simptomelor dureroase.
  • previne greața și răul de mișcare. Ghimbirul poate reduce greața gravidelor și poate ajuta în cazul răului de mare, de mașină sau de avion.

La doar 33 de ani, bolnav de cancer terminal, se căsătorește cu 7 ore înainte să moară

În ciuda numeroaselor sale beneficii, ghimbirul nu trebuie consumat în următoarele situaţii:

 

1. Afecţiuni ale sângelui. Rădăcina de ghimbir stimulează circulaţia sângelui, ceea ce-l face benefic în cazul obezităţii, diabetului, bolii Rynaud sau boală arterelor periferice.

Cu toate acestea, ghimbirul trebuie evitat de cei care suferă de hemofilie. Hemofilia este o tulburare genetică ce presupune reducerea capacităţii coagulării sângelui, ceea ce înseamnă că şi o mică rana ce sângerează poate duce la deces. Ghimbirul neutralizează efectele medicamentelor împotriva hemofiliei şi poate agrava situaţia.

Oroare în Germania ! Un bărbat și-a decapitat soția în mijlocul străzii / VIDEO

2. Ghimbirul nu trebuie combinat cu anumite medicamente. Sunt persoane care iau medicamente pentru tensiune ridicată sau pentru diabet. Unele dintre acestea nu trebuie, sub nicio formă, combinate cu ghimbirul. Combinarea de ghimbir cu autocoagulanti, beta-blocante sau medicamente de insulină, poate fi extrem de periculoasă. Ghimbirul stimulează subţierea sângelui, reduce tensiunea şi diminuează astfel efectele medicamentelor. Cel mai bine este să va întrebaţi medicul.

3. Ghimbirul nu este recomandat oamenilor foarte slabi. Dacă trebuie să mai luaţi în greutate nu este recomandat să consumaţi ghimbir pentru că efectul ar fi exact cel contrar şi aţi putea chiar să pierdeţi şi mai mult în greutate. Ghimbirul este bogat în fibre şi creşte niveul pH-ului stomacului stimulând enzimele digestive. Astfel, va duce la scăderea apetitului şi, mai grav, căderea părului, menstruaţie neregulată şi masă musculară redusă, conform andreilaslau.ro.

4. Sarcină. Ghimbirul abundă în stimulenti ai sănătăţii muşchilor şi digestiei, însă, consumat în timpul sarcinii, ghimbirul poate duce la contracţii şi naşteri premature. Ghimbirul este interzis în cel de-al treilea trimestru al sarcinii. În plus, consumul de ghimbir inhibă absorbţia anumitor vitamine şi fierului.

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.