”Gest mic de o umanitate profundă”. O româncă i-a impresionat pe italienii din Toscana

Viorica Sandu, este o româncă ce trăiește de mai mulți ani în Lucca, Toscana. A pus o fotografie pe o piatră funerară, a pus flori și a îngrijit un mormânt lăsat în paragină.

Femeia aflase că în locul acela fusese înhumat un profesor italian renumit, dar care își trăise ultimii ani în mizerie. ”Un gest mic de o umanitate profundă”, a scris publicația La Nazione despre Viorica.

Roberto Negro a fost un profesor universitar cunoscut în Toscana. El a murit anul trecut, în iunie, la numai  64 de ani. Pentru că nicio rudă nu a mai vrut să știe de el, Roberto a fost abandonat la morgă. A fost îngropat în luna decembrie, de primărie, în zona din cimitir destinată persoanelor fără adăpost.

62017172 1

Povestea tristă a profesorului Negro Viorica a aflat-o dintr-un ziar și a fost extrem de mișcată, mai ales când și-a dat seama că îl cunoștea din vedere, pentru că umbla pe străzile din zona gării, acolo unde locuiește ea.

Românca a făcut rost de o poză a profesorului, apoi s-a dus la o firmă specializată care a aplicat-o pe crucea de pe mormânt, pe cheltuiala ei. ”Nu a fost un vagabond, ci un om liber”, a spus Viorica.

Sursa: Lanazione.it

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.