Germania, un Land intră în carantină după izbucnirea focarului de coronavirus într-un abator

În urma focarului de Covid-19 în rândul angajaților din abatorul Toennies din Rheda-Wiedenbrueck, autoritățile locale au impus restricții severe de circulație în districtul Guetersloh. Peste 1.550 de angajați  au rezultat pozitiv la coronavirus în abator, însă numărul exact al infecțiilor trebuie în continuare verificat. Mii de muncitori, mulți dintre ei imigranți din Europa de Est, împreună cu familiile lor au fost plasați în carantină pentru a încerca să oprească epidemia.

Guvernatorul din Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, a anunțat că locuitorii din Guetersloh și din districtul Warendorf vor avea cel puțin timp de o săptămână  aceleași restricții care au fost în vigoare în toată Germania în primele etape ale pandemiei în martie.  Noul blocaj, primul din Germania de la relaxarea măsurilor anterioare, va rămâne în vigoare până cel puțin 30 iunie.

Prea multe infecții în SUA, Brazilia și China: UE intenționează să-și țină granițele închise o perioadă mai lungă de timp

Epidemia de coronavirus care a izbucnit în abator este cel mai mare grup înregistrat până acum în Germania, a spus Laschet. Prin urmare, cinematografele, barurile, sălile de sport și muzeele au fost închise; restaurantele vor putea rămâne deschise, dar cu regulile de distanțare. De asemenea, Laschet a trimis polițiști suplimentari în Guetersloh pentru a verifica dacă cei aproximativ 7.000 de rezidenți în carantină respectă izolarea.  Ei vor însoți personalul sanitar care efectuează teste la domiciliu. În prezent există 21 de persoane internate  dintre care 6 în terapie intensivă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.