Germania un bărbat a murit după ce a fost lins de câine: a contractat o infecție rară

Un bărbat de 63 de ani din Germania a murit după ce a contractat o infecție rară în urma contactului cu câinele său. Animalul și-ar fi lins stăpânul transmițând bacteria capnocytophaga canimorsus care se găsește în mod obișnuit în gurile câinilor și pisicilor. Numai în cazuri rare este transmisă oamenilor. Medicii i-au avertizat pe proprietarii de animale de companie să se prezinte de urgență la medic dacă prezintă simptome asemănătoare gripei. Detaliul este explicat într-un document publicat de European Journal of Case Reports . Totuși, potrivit medicilor, această bacterie este transmisă de obicei după mușcătura animalului, dar nu și în acest caz.

Citește și:  Un piton lung de 14 metri s-a prăbușit prin tavanul unui salon de înfrumusețare: era acolo de 10 ani !

 

„Bărbatul fusese atins și lins, dar nu a fost mușcat și rănit. Câinele fusese singurul animal cu care a avut contact în săptămânile precedente » .Conform raportului CNN, unde cazul a fost publicat de medici de la spitalul din Bremen. Simptomele despre care bărbatul a raportat au fost similare cu cele ale gripei, cu probleme grave ale pielii: ecimoză, decolorare și necroză. Bărbatul de 63 de ani a fost dus imediat la terapie intensivă, dar starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, ceea ce a dus la moartea sa.

 

“Proprietarii de animale de companie ar trebui să fie atenți dacă prezintă simptome asemănătoare a gripei.  ” Tipul de bacterie, capnocytophaga canimorsus, face parte din flora din interiorul gurii câinelui și de obicei nu provoacă boli semnificative. „Cu toate acestea, în locul greșit, la momentul nepotrivit, la pacientul greșit … poate duce la infecții grave. Dar foarte, foarte rar “, a spus Dr. Stephen Cole, profesor de microbiologie veterinară la Școala de Medicină Veterinară a Universității din Pennsylvania.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.