Germania taie salariile parlamentarilor: este vina lui Covid

O reducere simbolică care este mai mult decât eficientă, dar care, pentru prima dată după perioada postbelică, va afecta salariul parlamentarilor germani. De fapt, din cauza Coronavirusului și a crizei economice care a apărut, toți parlamentarii vor suferi o reducere a indemnizațiilor, după cum a confirmat un purtător de cuvânt al Bundestag, parlamentul de la Berlin.

Reducerea va fi în jur de 60 de euro pe lună și va începe din iulie: în Germania deputații și senatorii primesc salarii de peste 10.000 de euro. Dar acestea sunt cifre indexate la salariile medii ale țării. Acesta este motivul pentru care chiar și parlamentarii vor trebui să acorde o parte din salariu, așa cum se va întâmpla și cu restul națiunii. Deja în luna mai, aceiași parlamentari au decis ca gest de solidaritate față de cetățenii lor să renunțe la ajustarea remunerației lor, care, conform indicelui utilizat pentru calcularea acestei reduceri, ar fi declanșat o creștere de 2,6%. Presa germană a subliniat că aceasta este prima dată când se întâmplă acest lucru: nici măcar în timpul crizei financiare din 2008 nu au fost atinse salariile politicienilor.

Citește și Pisicul erou: apără copiii de atacul unui șarpe otrăvitor, dar este mușcat și moare în 24 de ore

Între timp, Angela Merkel în ultimele zile a confirmat blocarea dură în Germania până la 7 martie. În acest moment, după cum a explicat cancelarul, „mutațiile virusului pot avea efecte catastrofale asupra sistemelor de sănătate și un al treilea val al pandemiei trebuie prevenit”. Între timp numărul de noi infecții scade, sunt 3.865 cele raportate de Institutul Robert Koch în ultimele 24 de ore, numărul deceselor rămâne ridicat, depășind în total 66 de mii de victime. 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.