Germania, refugiat sirian arestat pentru că a fost un “decapitator pentru Isis”

Presupusul criminal de război ISIS se afla în Germania din 2015 și fusese arestat  de mai multe ori pentru infracțiuni minore
Magistrații din Koblenz au deschis un dosar pentru „crime de război” împotriva unui nativ de 35 de ani  din țara arabă, recunoscut în urmă cu patru ani de Berlin ca demn de azil politic din „motive umanitare”. Potrivit radiodifuzorului Deutsche Welle, acest subiect ar fi „deja cunoscut poliției”, întrucât, din ziua sosirii sale în națiunea Teutonică, el ar fi fost deja arestat de mai multe ori pentru infracțiuni minore.

„Nu vreau să mor”, ucisă de față cu fiica ei de 10 ani: oroare în Turcia

În prezent, bărbatul este bănuit că ar fi comis atrocități în Orientul Mijlociu, sub ordinele califatului, iar rechizitoriile în cauză au fost formulate de anchetatori pe baza mărturiilor altor refugiați sirieni din Germania.

Analizând telefonul mobil al suspectului, poliția a găsit, de fapt, numeroase videoclipuri de luptă  și acțiuni militare ale membrilor ISIS, precum și numeroase fotografii în care el pozează, prezentând expresii ”amuzate”  ținând în mână „capete tăiate”

Alerta sanitară în Spania ia amploare: 2 morți și peste 200 de cazuri confirmate

Suspectul ar fi luptat pentru organizația jihadistă din 2012 până în 2015, participând la confruntările de război care au avut loc în apropierea orașului Dara’a, în sudul țării condusă de președintele Assad. El, în anii petrecuți în slujba Statului Islamic, a ucis „sute de soldați guvernamentali și civili nevinovați” și apoi „dezmembrând cadavrele ”, decapitându-le și făcând fotografii în timp ce ținea în mână capul victimelor râzând.

Potrivit legislației germană actuală, refugiatul condamnat la proces pentru crime de război riscă, dacă va fi condamnat, de la unu la zece ani de închisoare.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.