Germania, peste o mie de infecții cu coronavirus într-o fabrică de prelucrare a cărnii

Infecțiile cu coronavirus legate de abatorul din orașul Guetersloh, în regiunea germană din Renania de Nord-Vestfalia au crescut la 1.029, au declarat autoritățile locale subliniind că numărul reprezintă mai mult de două treimi din personalul fabricii. Pentru a limita focarul au fost deja efectuate 3.217 teste pentru Covid-19, care au implicat și membrii familiei și prietenii angajaților abatorului.

Testele au continuat astăzi în structură cu ajutorul cu poliției și  militarilor, potrivit agenției DPA. Unii lucrători se află într-o așa-numită „carantină de lucru”, ceea ce înseamnă că se pot deplasa doar între casă și muncă. Guvernul regional a emis un ordin de carantină pentru toți 6.500 de lucrători și manageri ai fabricii de prelucrare a cărnii Toennies din Rheda-Wiedenbrueck și pentru membrii familiei lor.

Un adolescent în vârstă de 14 ani arestat pentru terorism în Anglia: “Planifica un atac”

Față de gravitatea situației, ministrul Landului, Armin Laschet nu a exclus nicio revenire a blocajului la nivel regional. În momentul de față, infecția este localizată, dar dacă acest lucru ar trebui să se schimbe – a spus ieri seară la Düsseldorf – poate fi necesară și o blocare a  mai multor orașe din Westfalia.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.