Germania pariază pe vaccinul TB ca soluție împotriva Covid-19

Dacă va mai dura câteva luni pentru un vaccin  împotriva Covid, în Germania a fost lansat un proces de fază III pentru a testa dacă un vaccin împotriva tuberculozei, numit VPM1002, poate fi activ și împotriva Sars-CoV-2. Dacă experimentarea ar avea succes, utilizarea acestui vaccin ar putea fi un fel de „soluție de legătură” înainte de sosirea unui produs specific, care să fie utilizat pentru a-i proteja pe cei cu cel mai mare risc care așteaptă un ser „ad hoc”.

Ipoteza rezultă din studiile efectuate asupra vaccinului Bcg, pe care se bazează noul produs și care de peste o sută de ani a fost vaccinul de bază împotriva tuberculozei. Cercetările au arătat că animalele de laborator vaccinate cu Bcg nu sunt protejate numai împotriva tuberculozei, dar au dezvoltat o rezistență mai mare la numeroase infecții virale, inclusiv cele ale tractului respirator.

China promovează remedii alternative : vezica biliară a ursului, leac împotriva Covid-19

Oamenii de știință germani de la Institutul Max Planck pentru Biologie Infecțională din Berlin au explicat că studiul de faza III va fi un studiu de anvergură al specialiștilor în vârstă și al personalului medical – „cu  risc ridicat pentru Covid-19” – în mai multe spitale germane. Cercetătorii au investigat anterior această abordare suplimentară a vaccinului Bcg într-o serie de studii la șoareci și numeroase studii clinice. În 2018, un studiu de faza II a confirmat că VPM1002 “este bine tolerat la sugari și este eficient”.  Se preconizează că lucrările la noul coronavirus vor fi finalizate „până la jumătatea anului 2020”.

“Rezultatele de până acum arată că vaccinarea cu VPM1002 este sigură și mai eficientă decât vaccinarea standard cu Bcg”, spune Stefan HE Kaufmann, al lui Max Plank. Profilul de siguranță mai mare al VPM1002 și eficacitatea îmbunătățită dau speranța că noul vaccin va fi, de asemenea, capabil să atenueze mai bine simptomele unei infecții cu Sars-Cov2 decât vaccinul Bcg.

Regina Elisabeta, Nostradamus, profeție tulburătoare: „Va muri de un virus în 2020”

“În plus, VPM1002 poate fi produs folosind metode de fabricație de ultimă generație, care ar face milioane de doze disponibile în cel mai scurt timp”, spune Adar C. Poonawalla, CEO și director executiv al Institutului Seric din India.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.