Germania: mii de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva restricțiilor, zeci de arestări

Câteva mii de persoane au ieșit în stradă în acest weekend în Germania și au demonstrat împotriva restricțiilor decise de guvern. Zeci de evenimente din toate marile orașe ale țării, de la Munchen la Berlin și Stuttgart. Dacă în majoritatea cazurilor a fost vorba de proteste pașnice, în unele cazuri poliția a trebuit să intervină și mai multe persoane au fost arestate.  Este cazul Berlinului, unde unii reprezentanți ai organizațiilor extremiste au ieșit în stradă sâmbătă. Manifestanții, pe lângă faptul că nu au respectat interdicțiile , au forțat cordoanele poliției în apropierea clădirilor guvernamentale și au aruncat cu obiecte

Dacă Boris Johnson relaxează prea mult restricțiile de blocaj, Marea Britanie riscă 100.000 de morți

Polițiștii au folosit spray cu piper și bastoane arestând zeci de protestatari.  În confruntări câțiva agenți și protestatari au fost răniți ușor. Deși în alte orașe nu au existat incidente precum cele din capitală, protestatarii au cerut oprirea măsurilor restrictive.

În Germania, după o redeschidere parțială, guvernul cancelarului Angela Merkel se gândește la un nou blocaj din cauza creșterii infecțiilor. Potrivit Institutului Robert Koch (Rki), agenția guvernamentală germană pentru controlul și prevenirea bolilor, indicele de infecție cu coronavirus, așa-numitul R0, astăzi a ajuns la 1,10, comparativ cu 0,65 înregistrat cu o săptămână înainte.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.