Germania: Göttingen închide școlile din cauza unui focar de coronavirus

Un nou focar de coronavirus în Göttingen, Saxonia Inferioară, a dus la închiderea școlilor orașului pentru o săptămână, relatează Dpa. Este prima dată când se închid școlile într-o zonă a Germaniei de la sfârșitul blocajului. Începând cu 23 mai, după ce s-au ridicat restricțiile de blocaj , alte 80 de noi infecții cu coronavirus au fost înregistrate în orașul universitar german în urma unei petreceri private între mai multe familii și unde nu au fost respectate regulile și distanța socială. Conform regulilor în vigoare,  până la sfârșitul lunii  trebuie respectate distanțele și regulile de igienă. Peste o sută de persoane care au fost în contact cu participanții  petrecere sunt acum în carantină.

O elevă de 14 ani s-a sinucis pentru că nu putea urmări lecțiile online impuse în perioada de Coronavirus

În momentul de față în districtul Göttingen noile infecții nu au depășit încă parametrii stabiliți pentru a reveni la închiderile totale (50 de infecții noi în 7 zile la 100.000 de locuitori). Datele generale privind infecțiile de coronavirus din Germania sunt în scădere, relatează Institutul Koch.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, Twitter, și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.