Germania, anunțul cancelarului Merkel: ”Blocare totală de miercuri”

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că blocarea totală, care precede închiderea școlilor, creșelor și magazinelor, va intra în vigoare în Germania miercuri, 16 decembrie. Acordul privind noile restricții a fost încheiat ieri seară de Merkel și de premierul celor șaisprezece Laender federale, pentru a preveni situația să nu scape de sub control, după ce infecțiile de la Covid au ajuns din nou la 29 de mii vineri, cu 483 de decese.

Prin urmare, din 16 decembrie se vor închide toate magazinele neesențiale, precum și școlile și creșele. În plus, angajatorilor li se va cere să  pună angajații să lucreze de acasă și va fi interzis consumul de alcool în locuri publice. „Suntem obligați să acționăm”, a spus Merkel, luând act de „numeroasele decese” cauzate de epidemia de coronavirus și „creșterea exponențială” a infecțiilor. Cancelarul a admis că măsurile existente nu au reușit să țină sub control răspândirea infecției.

Citește și Criza provocată de pandemie, a împins un bărbat să-și vândă fiul de numai o lună

În cele mai afectate landuri, cum ar fi Bavaria și Saxonia , ar putea fi impusă o interdicție de ieșire, cu excepția motivelor de necesitate, în timp ce limita de maximum cinci persoane în ședințele private va trebui extinsă la întreaga țară. Au fost anulate măsurile de ajutor planificate inițial pentru Crăciun și Anul Nou. Blocarea totală va rămâne în vigoare până pe 10 ianuarie, dar o întâlnire de monitorizare va avea loc pe 4 pentru a evalua situația.

Ochii vor fi îndreptați către sistemul de sănătate, suferind acum în special în ceea ce privește disponibilitatea personalului medical în terapie intensivă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.