Germania, Altmaier: ”Odată ce criza Coronavirus va trece, vom reveni la austeritate”

Guvernul german va reveni la politica sa de buget de austeritate după ce se va încheia criza de coronavirus. Accest lucru a fost declarat de Ministrul Economiei, Peter Altmaier marți vorbind pe postul de televiziune ZDF, adăugând că țara s-a angajat să ramburseze datoria din 2023. Germania tocmai a lansat un pachet în valoare de 750 de miliarde de euro pentru atenuarea daunelor provocate de epidemia de coronavirus.

“După ce se va termina criza – și sperăm că se va întâmpla în câteva luni – vom reveni la politica de austeritate și, cât mai curând posibil, la o politică bugetară echilibrată”, a spus el.

Citește și Coronavirus, masacru într-un azil de bătrâni din Germania

Ministrul a adăugat că Germania se bazează pe piața de capital în condiții favorabile: „condițiile sunt atât de favorabile – a explicat el – pentru că toată lumea crede în noi și este încrezătoare că o vom face doar cât va fi necesar”.

Guvernul german se așteaptă ca pandemia să scufunde Germania în recesiune în acest an: Ministrul Finanțelor, Olaf Scholz, a declarat în ultimele zile că ultimele proiecte de buget se bazează pe presupunerea că produsul intern brut va scădea cu aproximativ 5% în 2020.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.