Germania, alertă în abatoare, peste 600 de muncitori pozitivi la Covid-19. Cei mai mulți sunt români

Germania este din nou în alertă după descoperirea mai multor focare de epidemie în rândul lucrătorilor din abatoarele mari ale țării.  De fapt, 600 de muncitori au rezultat pozitiv la coronavirus.  În special este vorba de muncitori români, cu contracte sezoniere și care adesea trăiesc  în spații foarte înguste, unde riscul de transmitere a infecției este foarte mare. Cele mai afectate structuri sunt cele ale companiei Mueller Fleisch din Pforzheim, din Baden Wuerttemberg, unde sunt raportate 300 de infecții, cea a Westfleisch din Coesfeld, în Nord-Rin Westfalia, unde peste 200 de lucrători sunt infectați și cea a companiei Vion în Bad Bramstedt, Schleswig Holstein, unde sunt raportate peste 100 de persoane infectate cu Covid-19.

Coreea de Sud: un tânăr pozitiv intră în 5 baruri și provoacă un nou focar de Covid

O situație extrem de periculoasă și extremă, care a împins autoritățile locale să amâne relaxarea blocajului decis deja de o săptămână, adică pe 18 mai cu  măsuri extraordinare. Închiderea abatoarelor implicate și carantina forțată pentru toți angajații au fost inevitabile . Atât Renania de Nord-Westfalia, cât și Schleswig-Holstein au anunțat deja teste în masă în toate abatoarele și sunt pregătite alte teste suplimentare pentru muncitorii agricoli care sunt câteva mii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.