Germania a interzis toate activitățile grupului radical Hezbollah din țară

Guvernul german a interzis toate activitățile din Germania ale grupului radical libanez șciit Hezbollah, clasificându-l drept organizație teroristă, relatează Reuters. Steve Alter, purtătorul de cuvânt al ministrului german de interne, Horst Seehofer, a făcut anunțul pe Twitter. Hezbollah are o aripă militară și o aripă politică: Statele Unite și Israelul au făcut de mai mult timp presiuni asupra Germaniei pentru a interzice grupul.

Atac sângeros în Siria: cel puțin 40 de civil au murit dintre care 11 sunt copii

În decembrie trecut, parlamentul german a adoptat o moțiune prin care a cerut guvernului să interzică toate activitățile Hezbollah din țară, citând „activitățile teroriste”. în special în Siria, unde milițiile Hezbollah au luptat alături de armata din Președintele Bashar al Assad.

Alter a mai raportat că operațiunile poliției împotriva Hezbollahului au fost în curs de desfășurare în primele ore ale dimineții în mai multe state germane. Operațiunile poliției s-au concentrat pe asociații legate de moscheile din Berlin, Dortmund, Bremen și Münster. Autoritățile germane estimează că există aproximativ 1.050 de membri activi ai grupului libanez în Germania.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.