George Floyd, prima comemorare în Minneapolis. Avocatul: ” A murit din cauza unei pandemii de rasism”

Rudele, prietenii și cetățenii s-au adunat în Minneapolis pentru a-și lua rămas bun de la George Floyd , afro-americanul în vârstă de 46 de ani ucis în timp ce era arestat. Ceremonia a avut loc în capela de la North Central University. După comemorare, corpul lui Floyd va fi dus la Raeford , Carolina de Nord , unde s-a născut, apoi  la Houston , Texas , unde a crescut și a trăit cea mai mare parte a vieții sale.

Minnepolis este de fapt prima dintre cele trei ceremonii funerare care vor avea loc în în acestă săptămână. În această ocazie, a  fost admisă prezența doar a cinci sute de persoane din cauza restricțiilor pentru epidemie. Printre invitații anunțați de mass-media s-au prezentat actorii și comedianții Kevin Hart, Tiffany Haddish și Regina Hall; actorul și producătorul Tyler Perry; activiști Martin Luther King III. Prezenți și guvernatorul din Minnesota, Tim Walz, primarul Minneapolis Jacob Frey și senatorul Amy Klobuchar.

„Nu coronavirusul l-a ucis pe George Floyd, ci pandemia de rasism și discriminare”: a spus Benjamin Crump, unul dintre avocații familiei. O autopsie a dezvăluit că Floyd era coronavirus pozitiv.

Ceremonia vine în urma anchetei care a transformat acuzația împotriva fostului agent Derek Chauvin de la omor la omor voluntar și a dispus arestarea celor trei colegi ai săi acuzându-i de complicitate. În ciuda celor 10 arestări efectuate până acum, demonstranții  continuă să iasă în stradă mai pașnic pentru a cere reforme împotriva inechităților rasiale și a abuzurilor de putere. Cei patru polițiști urmează să se prezinte în fața instanței în următoarele ore.

Între timp, judecătorul care se ocupă de caz a confirmat cererea procurorului stabilind o cauțiune de milion de dolari. Suma ar putea coborî la 750 de mii de dolari cu condiția ca acuzații să nu mai lucreze în poliție și să nu aibă niciun contact cu membrii familiei lui George Floyd.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.