George Floyd, autopsia independentă contrazice cea a autorităților: „A murit prin asfixiere”

George Floyd a murit sufocat, zdrobit de greutatea polițiștilor pe corpul său. Autopsia independentă comandată de familia victimei răstoarnă verdictul examenului efectuat de autorități. „A murit prin asfixiere din cauza compresiunii gâtului și a spatelui”, se arată în raport, publicat de avocații familiei lui Floyd.

Rudele afro-americanului în vârstă de 46 de ani și-au exprimat imediat îndoieli cu privire la autopsia „oficială”, cea efectuată de legistul județului Heppepin, potrivit căruia bărbatul nu murise asfixiat din cauza polițiștilor.

Toți agenții prezenți la momentul arestării și apoi a morții lui Floyd sunt „responsabili penal”, atacă  Antonio Romanucci, avocatul familiei victimei. “Nu numai genunchiul pe gâtul lui George a fost cel care i-a provocat moartea, ci și greutatea celorlalți doi polițiști din spate”, a declarat avocatul la o conferință de presă, subliniind că toți agenții prezenți sunt responsabili de moartea lui George Floyd.

Crima Floyd, autopsia exclude moartea prin asfixiere

Potrivit autopsiei efectuate de autorități, „nu există elemente fizice care să susțină un diagnostic de asfixiere sau strangulare traumatică”. Moartea lui George Floyd a fost cauzată de „efectele combinate ale blocării de către poliție, de bolile sale din trecut și de unele substanțe potențiale intoxicante din corpul său”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter, și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.