George Clooney: „În SUA, adevărata pandemie este rasismul, iar în 400 de ani încă nu am găsit vaccinul”

Chiar și George Clooney a vorbit despre violența care sfâșie în aceste zile Statele Unite de la Houston la New York, de când afro-americanul american George Floyd, în vârstă de 46 de ani, a murit din cauza polițistului care l-a sufocat în Minneapolis. Mii de persoane au protestat în toată țara pentru a cere justiția, în timp ce ofițerii de aplicare a legii reprimă violent revoltele, iar Trump cere să le oprească și mai violent. Atât de mult încât să ceară intervenția armatei. Actorul de la Hollywood, într-un editorial publicat în Daily Beast , a scris: „Rasismul în Statele Unite este pandemia noastră” capabil să ne „infecteze pe toți”.

“Furia și frustrarea care ne stârnesc străzile sunt doar o amintire a cât de puțin am crescut ca țară de la păcatul nostru, sclavia”, a adăugat Clooney, convins că afro-americanul care a murit în Minnesota a fost o victimă  a unei crime și care nu și-a pierdut viața în alte circumstanțe, așa cum rezultă inițial de autopsia oficială realizată de agențiile de aplicare a legii Minneapolis.

“Nu există nici o îndoială că a fost o crimă”, a scris el și a cerut “o schimbare sistemică a aplicării legii și a sistemului de justiție penală”. „Avem nevoie de politicieni care să reflecte asupra egalității   tuturor cetățenilor, nu de lideri care aruncă benzină pe focul urii și violenței ”, a adăugat actorul, referindu-se la Donald Trump .

SUA, la ordinul lui Trump armata militară intră în Casa Albă

„Rasismul împotriva negrilor este adevărata noastră pandemie, la care după 400 de ani nu am găsit încă un vaccin . Se pare că am încetat să-l căutăm și că persistăm în tratarea rănilor de la caz la caz, la nivel individual. În schimb, există o singură modalitate de a aduce o schimbare durabilă în această țară: votul ” , a concluzionat Clooney.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și VK

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.