Geneva, mii de oameni stau la rând pentru a primi mâncare

Criza economică declanșată de coronavirus nu a cruțat nici orașul Geneva, unul dintre cele mai scumpe din Elveția și din lume. Mii de oameni s-au aliniat ieri, 9 mai, pentru a primi porții de mâncare gratuite, creând un scenariu, care probabil nu s-a mai văzut niciodată în oraș. Orașul este  renumit pentru băncile sale private, producătorii de ceasuri de lux și buticurile exclusive.

Conform celor raportate de asociația Caravane de Solidaritè – principalul organizator al evenimentului – oamenii ar fi început să stea la coadă de la ora cinci dimineața, iar coada s-ar fi prelungit timp de aproximativ un kilometru.

Alertă de coronavirus în China, un nou caz în Wuhan : un bărbat se află în condiții grave la spital

Potrivit Oficiului Elvețian de Statistică, aproximativ 8% din populația elvețiană, care corespunde 660 de mii de persoane, trăiesc sub pragul sărăciei și în jur de un milion care se află într-o situație considerată precară. Prin urmare, daunele cauzate de coronavirus au accentuat problemele celor care, chiar înainte de urgența de sănătate, au trăit în dificultate.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.