Geneva, a stabilit cel mai mare salariu minim din lume: 3.800 de euro pe lună

Cantonul Geneva, în Elveția, a stabilit un salariu minim pentru muncitori de 3.800 de euro pe lună, cu referendumul care a avut loc duminică, 27 septembrie. Aproximativ 500 de mii de locuitori s-au exprimat în favoarea propunerii în fața sindicatelor și partidele de stânga. Potrivit ziarului britanic The Guardian, aceasta este cea mai mare cifră din lume. Nu este pentru prima dată când cetățenii cantonului elvețian sunt chemați să voteze această chestiune, dar în 2011 și 2014,  „NU” a câștigat majoritatea voturilor.

Cu toate acestea, pandemia Covid-19 ar fi schimbat situația și un număr tot mai mare de oameni care s-au trezit în dificultate după ce epidemia a lovit economia unuia dintre cele mai scumpe orașe din lume. 58% dintre alegători s-au declarat în favoarea noului salariu.

Citește și Modelul Armine Harutyunyan printre cele mai frumoase 100 de femei din lume

Salariul minim pe oră va fi puțin sub 21,5 de euro, mai mult decât dublul ratei în vigoare în Franța. Salariul minim lunar garantat va fi stabilit la 4.086 franci elvețieni pe o săptămână de lucru de 41 de ore.

Michel Charrat, președintele Grupului transfrontalier european , o organizație independentă care sprijină oamenii care trăiesc și lucrează la granița dintre Franța și Elveția, a descris rezultatul votului ca un „semn de solidaritate” față de cele mai sărace secțiuni ale populației. Măsura va afecta cel puțin 30.000 de lucrători cu salarii reduse, două treimi dintre ele femei, multe angajate ca femei de serviciu, în restaurante și coafuri.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.