Gb, Johnson anunță al treilea blocaj național: dispusă închiderea imediată a școlilor

Premierul britanic Boris Johnson a anunțat aseară într-un discurs televizat adresat țării un al treilea blocaj național extins în întreaga Anglie pentru a face față noii creșteri exponențiale a cazurilor Covid înregistrate în întregul Regat. Printre măsurile lansate se numără închiderea imediată a tuturor școlilor , atât elementare, cât și secundare, cu trecerea la învățământul la distanță pentru următoarele câteva săptămâni.

„Situația este alarmantă”

„Vreau să subliniez că problema nu constă în faptul că școlile nu sunt în siguranță”, ci că acestea „pot acționa ca vectori de transmisie, provocând răspândirea virusului în rândul familiilor”, a spus premierul. Apoi, el a numit așa-numita variantă engleză „alarmantă”, mai contagioasă „50% până la 70%” din tulpina anterioară și a vorbit despre o creștere cu 40% a internărilor în spital comparativ cu primul val din aprilie.

Citește și Un întreg cartier din Italia plânge moartea unui român, un om al străzii: ”Mircea devenise un punct de referință ”

„Categoriile prioritare vaccinate până la jumătatea lunii februarie”

Johnson a recomandat tuturor să respecte regulile și să rămână acasă cât mai mult posibil, iar dacă „dacă lucrurile merg bine”, până la jumătatea lunii februarie categoriile prioritare vor fi  vaccinate cu prima doză . Până în prezent, a subliniat el, „am vaccinat” mai mulți oameni decât în ​​toată Europa. În Marea Britanie, cazurile înregistrate în ultimele 24 de ore sunt 58.784 cu 430 mii tampoane.

Blocajul va dura până la jumătatea lunii februarie

Datele indică faptul că Regatul Unit va depăși sute de mii de morți ale lui Covid-19 înainte de sfârșitul lunii fără inițiative urgente: din acest motiv, premierul a invitat din nou oamenii să rămână în  case, cu o singură ieșire pe zi pentru a merge la locul de muncă.  Blocarea va dura cel puțin șapte săptămâni, iar măsurile vor fi revizuite la jumătatea lunii februarie.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.