Găsește album foto în piața de vechituri și descoperă că este făcut din pielea unei victime a lagărului nazist

Descoperirea oribilă au făcut-o unii colecționari din Polonia care au de din întâmplare peste un album foto ciudat a cărui copertină s-a dovedit a fi făcută cu pielea umană aparținând unei victimei dintr-un lagăr nazist. Obiectul a fost livrat Muzeului Memorial Auschwitz care a confirmat autenticitatea acestuia.

Descoperirea datează de la sfârșitul lunii ianuarie trecut, când un bărbat a identificat și cumpărat albumul ciudat de pe tarabele dintr-o piață de vechituri. Cumpărătorul a observat că pe coperta parțial deteriorată și ruptă era vizibil un tatuaj, păr uman din care ieșea un miros urât. Experții muzeului au analizat coperta și albumul și susțin că pielea probabil aparține unui prizonier ucis în lagărul de concentrare nazist din Buchenwald , Germania.

Citește și Coronavirus, OMS avertizează: „Feriți-vă de bancnote, sunt purtătoare Covid-19”

„Este încă o dovadă a crimelor împotriva umanității comise de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat Elżbieta Cajzer, directorul colecției muzeului Auschwitz.

Conform celor reconstruite de muzeu, albumul cu coperta de piele umană a aparținut unei familii din Bavaria care în timpul celui de-al doilea război mondial a gestionat o pensiune.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.