Gangrena, ulcere, erupții cutanate: s-au descoperit alte simptome ale COVID-19

Lista simptomelor misterioase legate de coronavirus devine din ce în ce mai lungă. Ultimul efect secundar neașteptat s-a întâmplat cu o femeie de 86 de ani ale cărei degete s-au înnegrit din cauza gangrenei, deoarece COVID-19 a provocat coagulare severă, întrerupând aportul de sânge la extremități.

Medicii au fost obligați să-i amputeze trei degete după diagnosticarea femeii în aprilie 2020, numind studiul de caz „o manifestare severă” a bolii într-un nou raport publicat în Jurnalul European de Chirurgie Vasculară și Endovasculară.

Medicii erau deja conștienți de faptul că coronavirusul ar putea face ravagii asupra sistemului vascular, deși nu erau încă siguri de ce. În prezent, mulți medici consideră că efectul secundar poate fi legat de o reacție imunitară din ce în ce mai frecventă la COVID-19, numită „furtună de citokine”, care determină organismul să atace atât celulele bolnave, cât și țesuturile sănătoase, scrie NYP

Citește și „Am ascuns numărul morților provocate de Covid”: scandal în statul New York

Comunitatea medicală continuă să descopere condiții noi, neașteptate, ale bolii – pe măsură ce SUA se apropie de 27 de milioane de cazuri în această săptămână de la izbucnirea pandemiei din martie 2020, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. În timp ce mulți se confruntă cu afecțiuni similare celor asociate cu gripa, cum ar fi febra, durerile corpului, probleme de respirație și congestie nazală, alte semne de avertizare frecvente au inclus greață și vărsături, diaree și o incapacitate misterioasă de a gusta și a mirosi, potrivit Centrelor sau bolii. Control și prevenire.

Chiar și la un an de la pandemie, oamenii de știință identifică încă simptome neprevăzute.

Săptămâna trecută, cercetătorul King’s College Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică, a dezvăluit că unul din cinci pacienți cu COVID-19 raportează boli mai puțin frecvente, cum ar fi erupții cutanate, afte la nivelul gurii și o limbă mărită, care nu sunt incluse în Lista simptomelor CDC.

Speculațiile lui Spector provin din datele colectate de Studiul de simptome ZOE COVID din Marea Britanie, care îi încurajează pe britanici să auto-raporteze ceea ce trăiesc în timpul unei infecții. Spector a declarat săptămâna trecută pentru USA Today că un alt simptom numit „limba COVID”, în care limbile pacienților cu coronavirus se umflă inexplicabil, este unul dintre cele mai rare simptome pe care le-a observat, „afectând mai puțin de 1 din 100 de persoane”, a estimat el.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, OdnoklassnikiTumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.