Furtuna în Brazilia, bilanțul victimelor se agravează: 44 de morți și 17 mii de strămutați

O furtună teribilă a lovit Brazilia , mai exact Minas Gerais, un stat din sud-estul țării. Datele arată o situație dramatică: numărul de morți  în prezent a crescut la 44, 19 dispăruți, 12 răniți și aproape 17 mii strămutați . Președintele Jair Bolsonaro a spus că guvernul face „tot posibilul” pentru a rezolva situațiile de urgență.

Institutul meteorologic național a declarat că precipitațiile care au lovit țara sunt catastrofale.  Potrivit experților, în zona Minas Gerais, nu a mai plouat așa de mult  de 110 ani. De la ora 9 dimineața (ora locală) vineri, 24 ianuarie, 171,8 mm de ploaie au căzut în Belo Horizonte, marcând un record absolut. Așa cum se așteptau de experți, precipitațiile au revenit sub control duminică 26 ianuarie, dar riscul alunecărilor de teren și alunecărilor de teren rămâne foarte mare .

Citește și ISIS a lansat un apel de atac împotriva evreilor

Autoritățile din Brazilia raportează că aproximativ 30 de orașe sunt afectate de această furtună extraordinară. Ploile au devastat complet Minas Gerais și  unele părți ale regiunii vecine Rio de Janeiro, unde  trei pâraie au ieșit din matcă și au inundat șapte localități.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.