Furt la Palatul Buckingham: majordomul a furat articole în valoare de 100.000 de lire sterline și le-a vândut pe eBay

Furt la Palatul Buckingham . Nu este un nou titlu din serialul de succes Netflix The Crown, ci ceea care s-a întâmplat cu adevărat în palatul regal din Londra între 11 noiembrie 2019 și 7 august 2020. Vinovatul? Ca și în cea mai clasică tradiție, el este majordomul.

Adamo Canto , în vârstă de 37 de ani, a fost în serviciul familiei regale timp de cinci ani lucrând în bucătării, dar în timpul pandemiei rolul său s-a schimbat și a fost încredințat sectorului de curățenie. Noul loc de muncă i-a permis să aibă acces gratuit la cele mai private zone ale palatului. Poliția a găsit o „cantitate semnificativă” de obiecte furate din apartamentele din Royal Mews de la Palatul Buckingham. Multe din obiecte ajunseseră deja în vânzare pe eBay cu mult mai puțin decât valoarea lor reală.

Citește și Vrei să știi cum va fi anul 2021? Nimic mai simplu! Taie un măr în două și …

Printre obiectele furate, un album foto al banchetului cu ocazia vizitei președintelui american Donald Trump în Regatul Unit, în valoare de 1.500 de lire sterline, fotografii oficiale semnate de ducele  de Sussex și ale ducelui și ducesei de Cambridge. Aproximativ 77 de obiecte au fost luate din magazinul palatului, în timp ce altele au fost furate din dulapurile personale, magazinul Queen’s Gallery și depozitul Ducelui de York, căruia i-a  fost jefuite un telefon mobil. Canto a recunoscut că a furat o medalie de Companion of Bath aparținând lui Master of the Household, care a fost vândut online pentru 350 de lire sterline. Valoarea totală a furturilor făcute de Adamo Canto este de peste 100.000 de lire sterline, însă încasările din vânzările sale online au adus puțin peste 7.000 de lire sterline.

Eliberat pe cauțiune după ce și-a recunoscut vinovăția , Canto a fost acum condamnat la opt luni de închisoare. Pentru el există multe alte camere dar nu cele reale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.