Frontiere închise în Australia până în 2021: „Deschiderea doar cu vaccinul”.

Granițele interne și externe ale Australiei, vor rămâne închise până la sfârșitul anului 2021. Aceasta este direcția politică dorită de guvernul prezidat de Scott Morrison, care nu are intenția de a deschide granițele către turiști și studenți internaționali până când nu se dezvoltă un vaccin sigur și eficient.

Citește și Brexit, pentru a merge în Marea Britanie veți avea nevoie de pașaport

Închiderea granițelor se aplică atât intrării, cât și ieșirii: Australia va continua să interzică accesul celor care vin din străinătate, iar cetățenii săi nu vor putea pleca în vacanță în afara granițelor naționale. Ministrul Trezoreriei, Josh Frydenberg, a confirmat decizia guvernului Morrison: «Turismul internațional va rămâne în mare parte închis până la sfârșitul anului viitor. Numai atunci când avem un vaccin, estimat până la sfârșitul anului 2021, această restricție poate fi ușurată treptat.”, relatează Independent 

În acest moment, Australia a reușit să conțină foarte bine răspândirea Sars-CoV-2 : infecțiile constatate până acum sunt doar 27.182, cu 897 de decese. Cu toate acestea, în țară există restricții privind călătoriile interne, care vor rămâne în vigoare cel puțin până la sfârșitul acestui an, deși Australia de Vest a anunțat deja că nu își va redeschide frontierele interne până în aprilie 2021. Conținerea eficientă a virusul contracarează o criză fără precedent din sectorul turistic , care în șase luni, doar în Australia, a pierdut o sumă egală cu 20 de miliarde de euro, scrie Telegraph.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.