Franța vrea să pedepsească prin lege persoanele care își abandonează animalele de companie

Didier Guillaume, ministrul francez al Agriculturii, ar dori ca cei care își abandonează animalele de companie „să fie pedepsiți de lege ”. O modalitate de a combate abandonul animalelor care au devenit la ordinea zilei în Franța.

Invitat în ultimele zile în La TV , ministrul Guillaume a spus că, având în vedere numărul abandonurilor, va fi necesar ca cei care abandonează animalele de companie să fie pedepsiți în conformitate cu reguli precise.

Un bebeluș de 6 luni împușcat în piciorușe: imaginea care amintește de toate ororile războiului și cât de norocoși suntem

În fiecare an, 100 de mii de animale de companie sunt abandonate, două treimi dintre acestea în perioada sărbătorilor de vară. De asemenea, Franța deține recordul trist al numărului de abandon în ciuda faptului că există deja o lege care pedepsește abandonarea animalelor de companie până la doi ani de închisoare și o amendă de 30.000 de euro (dar este dificil de luat proprietarii în momentul abandonului și, prin urmare, de a-i condamna). De la începutul verii, peste 8 mii de animale au fost abandonate, marcând o creștere a numărului de abandonuri cu 28%. O cifră care, din păcate, continuă să crească.

Mai mult, situația devine și mai critică în Franța, deoarece adăposturile ajung la punctul de saturație.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.