Franța, un copil de 8 ani devine transgender: „Mă numeam Baptiste, acum sunt Lilie”

Pare imposibil să ne gândim că un copil la vârsta de 8 ani ar putea suferi de depresie și că seara, înainte de culcare, printre gândurile care ar trebui să-l aducă în lumea magică a viselor, i-ar putea trece prin cap ideea sinuciderii. Ar părea că sunt cuvintele de deschidere ale unui roman dramatic, în timp ce, din păcate, este povestea brută trăită de o familie franceză care locuiește în Aubignan, un orășel situat în sudul Franței.

Povestea lui Tilly, o tânără curajoasă de 14 ani cu proteste bionice, care va conduce un program de televiziune

Guillame și Crystelle,  numele părinților, au trei copii printre care și Bapstiste care într-o seară de februarie le-a mărturisit tatălui și mamei că se simte ca o  „ fetiță încarcerată în corpul unui băiețel” și că din acea zi a vrut să fie chemată Lilie . Dacă la început cei doi erau îngrijorați că puterea dragostei lor nu era suficientă pentru a da sens vieții fiului lor, după această notiței au decis să susțină cât mai mult decizia lui de a deveni transgender.

Șase luni de depresie , amenințări cu sinuciderea, gânduri de moarte. Aceasta este povestea lui Baptiste, un copil de opt ani care astăzi se numește Lilie .

O primă victorie a copilul transgender a avut deja. După cum explică ziarul Le Monde în școala unde urmează clasa a treia, băiețelul a obținut dreptul de a-și schimba numele. “La început administrația școlii nu erau convinși. Se întrebau dacă Lilie era conștientă de toate acestea sau dacă  nu fusese convinsă de noi și influențată”, a declarat tatăl ei pentru La Stampa. Un psiholog l-a urmărit pe copil câteva zile în clasă și, în cele din urmă, biroul școlii regionale a acceptat.

S-a descoperit dispariția în masă care a modelat lumea așa cum este acum

Dar asta nu a fost singura schimbare. Lilie a decis să-și lase părul să crească și să-și pună cercei.  Abia atunci, explică părinții, și-au dat seama că nu mai era în depresie. Dar poate un copil de 8 ani să aibă conștiință sexuală? Mai mult, este posibil ca la acea vârstă băiețelul să poată lua o decizie atât de radicală încât să-i schimbe profund viața? Tatăl este convins că da. „Ne-am pus și noi multe întrebări și am mers să consultăm câteva asociații LGBT de aici din zonă. Ne-au explicat că la acea vârstă conștiința există din acel punct de vedere. Și apoi mi-am spus: la 8 ani știam asta foarte bine că eram băiat ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.