Franța, un caz identic cu cazul Floyd: „Nu pot să respir”, 4 polițiști anchetați

Patru polițiști din Paris au fost  interogați despre moartea lui Cedric Chouviat. Bărbatul vârstă de 42 de ani și tată a cinci copii, el a fost arestat pe 3 ianuarie în urma unui control. El a murit la două zile de la asfixiere din cauza unei „fracturi în laringe”, potrivit raportului spitalului. Agenții nu au fost suspendați: în prezent sunt cercetați pentru „omor involuntar”.

În videoclipul arestării colectate de anchetatorii care investighează cazul, potrivit raportat de Le Monde , Chouviat poate fi auzit urlând „mă sufoc” de 7 ori, într-o reminiscență dinamică a uciderii lui George Floyd. Potrivit martorilor oculari, agenții au folosit tehnica strangulării pentru a-l ține și a-l încătușa.

Un băiat afro-american se joacă cu mingea în fața casei, vede mașina poliției și se ascunde de frică / Video

Potrivit France 24 , tensiunea ar fi crescut după ce Chouviat a insultat agenții. La un moment dat, bărbatul i-ar fi numit „clowni” și „idioți”. În acel moment agenții au decis să-l aresteze. Potrivit familiei lui Chouviat, a fost un act nejustificat de violență al poliției. Totuși, avocatul agenților a preferat să nu comenteze incidentul.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.