Franța: primul caz al unui copil care a murit din cauza sindromului Kawasaki

În Franța s-a înregistrat  primul caz al unui copil care a murit din cauza sindromului Kawasaki, o boală pe care oamenii de știință presupun că ar avea o legătură cu Covid-19 și pe care sunt în curs de desfășurare multe studii. Este vorba despre un băiat de 9 ani din Marsilia, cu o miocardită similară cu sindromul Kawasaki.

Copilul, care a murit din cauza unei „afectări neurologice legate de stopul cardiac”, deși nu a fost pozitiv pentru Sars-CoV-2, s-a dovedit că a intrat în contact cu virusul prin teste serologice. Acesta este primul caz de acest fel din țara în care, potrivit autorităților de sănătate, au fost înregistrate 125 de cazuri între 1 martie și 11 mai la copii cu vârsta medie de 8 ani.

Franța: la doar câteva zile după redeschidere, multe școli au fost închise pentru cazuri suspecte de Coronavirus

Boala Kawasaki este o vasculită care afectează copiii sub 10 ani, cel mai adesea înainte de 5 ani, care apare cu febră înaltă persistentă, oboseală severă, dureri de stomac și uneori ganglioni și care poate duce la insuficiență cardiacă. Cauza acestei patologii, descoperită acum aproximativ 50 de ani în Japonia, rămâne necunoscută. Cu toate acestea, se crede că este cauzat de un agent infecțios care, la sugarii predispuși, provoacă un răspuns inflamator care stă la baza simptomelor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.