Franța prelungește starea de urgență: școli închise până în iunie

Redeschiderea școlilor și a liceelor ​​din Franța a fost amânată. Conform informațiilor dezvăluite de BFM-TV, acestea vor rămâne închise cel puțin până în iunie. Președintele Emmanuel Macron a declarat că grădinițele și școlile elementare se vor redeschide treptat începând cu 11 mai, data începerii fazei 2, în timp ce școlile medii și liceale vor începe din nou pe 18 sau 25 mai.

Coronavirus: numărul infecțiilor din Rusia au depășit pe cele din China

Starea de urgență în Franța va fi prelungită până pe 24 iulie. Proiectul de lege va fi prezentat Consiliului de Miniștri sâmbătă și va fi examinat în Parlament săptămâna viitoare. Legea stării de urgență a intrat în vigoare pe 24 martie, pentru o perioadă de două luni. Prevederea permite primului ministru să adopte prin decret măsurile enumerate în lege și însoțite de sancțiuni severe: să limiteze sau să interzică circulația, să adopte măsuri de izolare sau de carantină, să limiteze grupurile de persoane,  să ordone închiderea temporară a uzinelor și  întreprinderilor.

Germania, medicii se dezbrăcă în semn de protest: “Nu avem măști, suntem carne de măcel”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.