Franța, peste o sută de morminte profanate în cimitirul evreiesc

Franța, peste o sută de morminte profanate în cimitirul evreiesc

Peste o sută de morminte din cimitirul evreiesc din orașul francez Westhoffen, nu departe de Strasbourg, au fost acoperite de „inscripții antisemite”, a anunțat prefectura. Ieri dimineață, aceleași inscripții au fost găsite la Schaffhouse-sur-Zorn, la vreo douăzeci de kilometri distanță. Jandarmeria „desfășoară primele anchete la fața locului ”  a adăugat prefectura. Prefectul departamentului Basso, Jean-Luc Marx, “condamnă cu cea mai mare fermitate aceste odioase acte antisemite și își exprimă sprijinul total pentru comunitatea evreiască.

Citește și O fetiță de 9 luni a murit sufocată de pisică: „Am găsit-o găsit în cărucior deasupra ei”

Președintele consistoriului evreiesc local, Maurice Dahan, și-a exprimat” consternarea ” pentru Afp și a declarat  că 107 morminte au fost profanate

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.