Franța, Macron pierde majoritatea absolută în parlament

Emmanuel Macron a pierdut majoritatea absolută în parlament. După luni întregi de zvonuri și comploturi, în Parlamentul francez s-a născut un grup nou, format din membrii aripii mai „gauche” a deputaților aleși cu La Rèpublique en Marche (LREM), partidul condus de președintele francez.

După cum a transmis presa transalpină, la trei ani de la alegerile legislative care au adus 314 de aleși pe listele En Marche la Adunarea Națională de la Paris, șapte deputați părăsesc grupul majoritar, ceea ce în acest moment nu mai este absolut. Noul grup „Ecologie, democrația și solidaritatea” este condus de foștii credincioși a lui Macron, printre aceștia iese în evidență Cedric Villani, fost candidat disident la funcția de primar al Parisului.

Trump: „iau hidroxiclorochină”

Acum, la Palazzo Bourbon, există 288 de macroniști, doar cu unul mai puțin decât pragul majorității absolute, care este de 289 de deputați. Cu toate acestea, partidul prezidențial ar trebui să poată conta pe o alianță solidă cu deputații MoDem, pentru a compensa vărsarea într-un moment delicat.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.