Franța încearcă să redeschidă, anunțul președintelui Macron: „Al doilea val s-a încheiat”

„Al doilea val s-a încheiat”. Așadar, Macron anunță că pentru Franța, se deschide o nouă fază, cea a redeschiderii, dar și a controalelor, indispensabilă în condițiile în care țara a suferit 50.000 de decese. Dar, în ciuda acestui fapt, infecțiile au scăzut foarte mult în ultimele două săptămâni, iar președintele Republicii crede că este timpul să se încerce o revenire l normalitate.

Prima etapă va începe pe 28 noiembrie, odată cu deschiderea magazinelor, posibilitatea plimbărilor pe o rază de 20 de kilometri de acasă și activități  în aer liber. Se vor redeschide și lăcașurile de cult, cu maximum 30 de persoane.

Citește și În plină urgență de coronavirus, aproximativ 300 de tineri s-au adunat la o petrecere

Blocajul se va încheia pe 15 decembrie, dar cu restricții de la 21 la 7 dimineața, cu excepția zilelor de 24 și 31 decembrie pentru a permite sărbătorile de familie. În această fază, cinematografele, teatrele și muzeele se vor putea redeschide.

A treia etapă, dacă datele pandemiei o permit, poate începe pe 20 ianuarie, odată cu redeschiderea barurilor, restaurantelor și sălilor de sport. La această dată, se vor relua și lecțiile în licee, în timp ce pentru universități va fi necesar să se mai aștepte încă 15 zile. Macron a declarat că datele epidemiei vor fi revizuite la fiecare două săptămâni pentru a decide cu privire la posibilele noi deschideri sau de un nou blocaj.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.