Franța în lockdown: la Paris o infecție la fiecare 30 de secunde

În ciuda noului blocaj în vigoare, situația sănătății și a spitalelor continuă să se deterioreze în Franța.

Suntem așezați pe o oală sub presiune al cărei capac este pe punctul de a exploda”, a avertizat șeful serviciului de reanimare din spitalul parizian Pitié Salpetrière. “Tensiunea este într-adevăr foarte mare în serviciile de urgență, în terapie intensivă a spitalelor publice și private, atât în ​​orașele mari, cât și în zonele mai puțin urbanizate. Presiunea asupra sănătății este în continuă creștere”, a confirmat ministrul Sănătății, Olivier Véran.

La Paris, a spus el, la fiecare 15 minute un pacient Covid este internat la spital și la fiecare 30 de secunde există o infecție în rândul francezilor. Declarațiile sale sunt un răspuns la apelul lansat în ultimele ore de către primarul Parisului, Anne Hidalgo, care a cerut posibilitatea deschiderii de biblioteci și mici magazine pentru a salva comercianții și un minim de viață socială în capitală.

Franța „planifică și pentru următoarele zile” evacuarea pacienților cu Covid-19 din regiunea Hauts-de-France din nord (include Pas-de-Calais și Picardia) în Germania, precum și în alte regiuni franceze, a anunțat președintele federației franceze ale  spitalelor, Frédéric Valletoux.

Citește și Focar de gripă aviară într-o fermă din Marea Britanie: 500 de păsări vor fi ucise

Conform datelor statistice publicate de Google în primele zile ale noului blocaj în Franța, care a avut loc pe 30 octombrie, prezența în magazine a scăzut cu 62%, cea la locuri de muncă cu 44% și în parcuri cu 27%. De astăzi, vânzarea de flori și cărți în supermarketurile franceze a fost interzisă  printr-un nou decret care stabilește regulile pentru ceea ce sunt considerate elemente „esențiale”.

Supermarketurile sigilează culoarele sau elimină produsele de pe rafturi în conformitate cu noile reglementări după ce întreprinderile mici, cum ar fi florării și librăriile, s-au plâns că sunt pedepsiți pe nedrept pentru că sunt obligați să închidă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.