Franta: hamburgeri stricati dati la cantina saracilor

Franta: hamburgeri stricati dati la cantina saracilor

O fraudă alimentară care afectează partea cea mai slabă  a populației. Peste șapte milioane de hamburgeri stricați date cantinelor asociațiilor care se ocupă de persoane fără adăpost. Aproximativ 780 tone de carne avariată.

Ministerele transalpine de sănătate, economie și agricultură au anunțat că au descoperit o frauda de peste 5,2 milioane de euro în detrimentul asociațiilor de caritate. Asociațiile au fost implicate în acordarea de ajutoare celor mai nevoiașe și au fost finanțate de Fondul pentru Ajutor European pentru cei mai defavorizați.

 

Asociațiile au observat consistența ciudată a hamburgerilor și gustul care era prea diferit de cel original. Astfel, ei au decis ulterior să alerteze autoritățile competente, care la rândul lor au început să investigheze presupusa înșelătorie. Anchetatorii din cadrul Direcției Generale Concurență, Consum și Reprimare Fraudă au început cercetarea și au luat numeroase eșantioane pentru a fi analizate în laboratoare.

 

Analizele efectuate ulterior au confirmat suspiciunile teribile ale asociațiilor privind calitatea slabă a cărnii. Hamburgerii nu respectau standardele de calitate stabilite prin lege: erau făcute în principal din grăsimi, aveau de asemenea o calitate mare de piele în loc de carne și ca să nu le lipseasă nimic conțineau  soia și amidon pentru a trece neobservate.

 

În apărarea suspecților trebuie spus că produsul nu a implicat riscuri pentru sănătatea oamenilor. A fost, prin urmare, o înșelătorie economică pentru a economisi pe producția de carne. Creșterea procentului de grăsime în comparație cu procentul efectiv de carne.

Te-ar putea interesa și Masacrul femeilor inrobite si ucise din Amazon, despre care nimeni nu vorbeste

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.