Fotografia devastatoare a cangurului mort carbonizat pe un gard de sârmă a devenit simbolul distrugerii focurilor din Australia

Povestea sfâșietoare din spatele fotografiei devastatoare a cangurului mort carbonizat pe un gard de sârmă ghimpată a devenit acum un simbol al distrugerii focurilor din Australia. „A fost devastator să o fac. Era dificil să o fotografiezi, nu numai din cauza scenei, ci pentru că era dificil să-l poți vedea”, a dezvăluit fotoreporterul.

Această fotografie prezintă un pui de cangur care a murit în timp ce încerca să scape de incendiul din Adelaide Hills, în sudul țării, una dintre zonele cele mai afectate și devastate de incendiile care au lovit Australia. O scenă înfiorătoare în fața căreia nici fotoreporterul trimis la fața locului de ziarul australian The Advertiser nu și-a reținut emoțiile.

“A fost devastator, cangurul se amestecase cu fundalul pentru că totul era negru și maro și acoperit cu cenușă”, a spus Fleet În momentul în care bărbatul a ajuns la fața locului, focul fusese deja stins de pompierii care au lucrat neîncetat de săptămâni întregi, iar locul părea înspăimântător. „Totul era nemișcat, arid, fierbinte. Nu mai erau flăcări. Nu era  nicio mișcare. Cangurul părea să fie înghețat în timp “reporterul a dezvăluit, subliniind: “Nu-mi amintesc să fi auzit niciun strigăt de pasăre sau să fi văzut alte semne de viață. În acel moment, puteai mirosi doar fumul înțepător și carnea arsă a animalelor”

Citește și Catastrofă fără sfârșit !Australia solicită o altă evacuare în masă: incendiile uriașe amenință mai multe orașe și comunități

 

O senzație care, potrivit fotoreporterului, a dat impresia că a ajuns într-un loc unde tocmai a avut loc o erupție vulcanică bruscă și nu un incendiu forestier. Animalul a fost imortalizat ca și cum ar fi tot încercat să scape prin gard, astfel încât lăbuțele lui carbinizate erau încă înfășurate în jurul gardului de sârmă ghimpată. “Realitatea este că nu știm cât de departe a ajuns cangurul înainte să fie copleșit de flăcări și cât a încercat să urce peste acel gard”, a explicat Fleet.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.