Fotografia care îți va rupe inima: un copil îngenunchiat la pământ, de sete, bea apă dintr-o baltă

Îngenunchiat la pământ cu fața aplecată la o baltă pentru a-și potoli setea. Aceasta este imaginea care te va face să te întrebi: ” Dumnezeule, oare Tu vezi e se întâmplă?”

Un copil al comunității indigene Guarani Mbya din Argentina pentru a-și putea astâmpăra setea, este obligat să bea  apă dintr-o baltă. În Posadas, capitala provinciei Misiones, din Argentina se întâmplă și acest lucru.

Un copil epuizat de căldură, bea apă dintr-o baltă de pe trotuar. Fotografia dramatică a fost făcută  de un jurnalist de la Misiones Online și descrie imaginea unui copil Mbya din comunitatea indigenă forțat să trăiască din cerșit. Și cum suntem ”obișnuiți”, cei ce cerșesc sunt copiii cei mai mici.

Citește și: O moarte absurdă: tânără împușcată de un polițist în timp ce se juca cu nepotul ei

 

copil sete apă baltă 1O scenă care, din păcate, nu este un caz izolat, deoarece, potrivit presei locale, se întâmplă adesea să vezi copiii care beau apă și mănâncă de pe jos. Jurnalistul care locuiește acolo a trimis fotografia redacției pentru a vedea dacă s-ar putea face ceva pentru a-i ajuta.  Un grup de reporteri s-au mobilizat pentru a aduce baxuri de apă unor familii care trăiesc pe străzile orașului.

Foarte des jurnaliștii și fotografiile făcute sunt considerate ”șacali”, aticole fără fotografii sunt considerate ”fake news, manipulare…”.  În acest caz fără fotografia / mărturia acestui reporter, probabil că nu ar fi ajuns niciun fel de ajutor acestor persoane.

Desigur, un rezervor plin de baxuri cu de apă nu poate salva destinul acestor oameni. Dar un mic gest poate aduce un zâmbet pe fața lor. În fiecare parte a lumii comunitățile indigene sunt exploatate, violate și adesea ucise, iar copiii sunt cele mai nevinovate victime.

Îmbălsămată de vie: povestea îngrozitoare a Ekaterinei care a murit după două zile de agonie

Și atunci noi ce putem face? Probabil că nu vom putea schimba viața indigenilor în Argentina, dar putem ajuta mulți alți oameni care locuiesc în apropierea noastră și se află într-o stare de sărăcie absolută…

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.