Fostul președinte al Kirghizstanului a fost condamnat sub acuzația de corupție

Almazbek Atambayev, președinte până în 2017 a fost arestat în urmă cu câteva luni după ce  a fost găsit vinovat de corupție.

La 23 iunie, Almazbek Atambayev, fost președinte al Kirghizstanului, a fost condamnat la 11 ani și două luni de închisoare pentru corupție. Mai exact, Atambayev a fost găsit vinovat că l-ar fi eliberat mai de vreme pe Aziz Batukayev, un lider de gangster care a fugit în Rusia susținând că a avut leucemie . Atambayev spune că este nevinovat și susține că este o condamnare politică dorită de succesorul său și fostul aliat Sooronbai Jeenbekov.

Aproximativ 40 de milioane de lăcuste devastează America de Sud / Video

Atambayev are 63 de ani și a fost președinte al Kirghizstanului – fostă republică sovietică din Asia Centrală, cu puțin peste 6 milioane de locuitori – între 2011 și 2017, după ce a participat la revolte în anii precedenți pentru a răsturna doi președinții anteriori. În 2017, neputând depune candidatura pentru un al doilea mandat, el a susținut candidatura lui Jeenbekov, care fusese premier și pe care credea că îl poate controla. Apoi relația dintre cei doi s-a schimbat  cu acuzații reciproce de proastă guvernare și corupție.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.