Fostul polițist rutier spune că este Iisus și întemeiază o biserică : arestat

Spunea că este Iisus și se plimba  îmbrăcat într-o tunică albă , cu părul lăsat și barba lungă, promițându-le oamenilor un viitor mai bun în viața de apoi. Oamenii l-au crezut atât de mult încât de-a lungul anilor a adunat zeci și zeci de mii de adepți în Siberia . De-a lungul timpului devenise o problemă foarte gravă pentru autoritățile civile și chiar pentru preoți  ortodocși, până ieri când, printr-o operațiune specială, forțele de securitate ruse l-au arestat pe Serghei Torop, cunoscut de toți ca Vissarion. Reîncarnarea lui Mesia.

Presupusele infracțiuni sunt extorcare și abuz de credulitate populară. Este un impostor talentat care, în zece ani, a construit un imperiu erodând un potop de credincioși Bisericii Ortodoxe din ținuturile îndepărtate siberiene, dându-se drept Iisus. Secta pe care a fondat-o în 1991, în regiunea Krasnoyarsk, se numește Biserica Ultimului Testament, în cadrul căreia a fost cultivată închinarea în ziua judecății. Autoritățile poliției au explicat că Vissarion a folosit banii adepților săi și că a exercitat violență psihologică asupra lor.

Citește și Un imens (și dezgustător) tsunami de deșeuri a lovit coasta Hondurasului ( video )

Torop în vârstă de 59 de ani, de profesie fost polițist rutier  reușit să devină un pericol public național datorită succesului pe care l-a avut în capturarea simpatiilor oamenilor și recrutarea adepților pentru biserica sa. „Nu sunt Dumnezeu. Și este o greșeală să-L văd pe Isus ca Dumnezeu. Dar eu sunt cuvântul viu al lui Dumnezeu Tatăl. Orice vrea Dumnezeu să spună, o face prin mine “, le-a spus oamenilor, explicând că rolul său ceresc era să vegheze asupra oamenilor și să se asigure că totul este în regulă.

El a amestecat practic diferite rituri ortodoxe și creștine, a predicat un stil de viață vegan cu reguli stricte pentru protejarea mediului. A impus adepților săi îmbrăcăminte deosebit de austeră și a numărat era creștină începând cu 1961, anul nașterii sale. Acum este în închisoare și doar un miracol l-ar putea scoate din necazurile în care a intrat.

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.